ICT en educatie

check_blauw_final.png

over mij

Ik ben Martijn de Winter. Sinds 1996 werk ik steeds op het snijvlak van ICT en onderwijs. Van leerkracht en ICT-coordinator in het basisonderwijs tot corporate trainer bij Accell IT. Steeds weer bezig om de kloof tussen IT-techniek en eindgebruikers te verkleinen. Want op de een of andere manier blijft dat maar nodig.

aanpak

Eerst maar eens kennis maken. Dan op basis van duidelijke afspraken de eerste stappen zetten. Waarbij we het einddoel steeds voor ogen hebben, maar focussen op wat er nu eerst moet gebeuren.

Zo houden we het klein, behapbaar en flexibel. We leven in een tijd die sterk veranderlijk is en waarbij we afspraken concreet en direct willen houden. Ik ben wars van grote logge projecten die doorstomen ongeacht de realiteit.

 

Ik werk op basis van vertrouwen dat we putten uit de relatie die we tot elkaar hebben. Alleen dan werkt het.

1996 - leerkracht basisonderwijs

 

2003 - IT service manager CIAO/STAMPEI

 

2007 - regiomanager bij QLiCT

 

2008 - Teamleider academie en onderwijskundig adviseur bij QLiCT

 

2014 - onderwijskundig adviseur bij Ondernemers in Onderwijs

 

2016 - heden ZZP'er ICT en educatie

 

2017 - heden Office365 Adoption bij Accell IT

 

linkedin-logo-icon-1106010657.png
 

ontwerp en beheer

webdesign

Wil je voor jouw organisatie ook zo'n mooie en eenvoudig te beheren website?
 
Dan maken we een afspraak.

Ik maak voornamelijk websites voor scholen. Zij zitten met name verlegen om een in het oog springende website die supersimpel te beheren is zonder enige kennis van techniek. 

Een school kan niet zonder website. Wanneer ouders een school voor hun kinderen zoeken, gaan ze toch als eerste op zoek naar de websites van de scholen in de buurt.

Daarnaast gebruik je verschillende media om te communiceren met de ouders die hun kinderen al bij jullie op school hebben.

Een van de allerbelangrijkste zaken van een website is dat die up to date is. Dus moet deze eenvoudig bij te werken zijn.

 

Ik maak met veel plezier een nieuwe website voor jullie school. Ik gebruik daarvoor een systeem waarbij het voor de school heel eenvoudig is om nieuwe updates te plaatsen. Bijvoorbeeld blogs bijhouden en foto's uploaden met je smartphone.

Het beheren van de website is dan echt appeltje-eitje.

 

Alles natuurlijk in de huisstijl van de school, onder de domeinnaam van de school en responsive (ook geschikt voor smartphones). Andere communicatie kanalen (social media) kan worden geïntegreerd in de website.

 

 

training

Ik geef regelmatig trainingen over Office 365 en andere cloudtoepassingen bij verschillende bedrijven in de wereld. Voorheen deed ik dat alleen voor onderwijsinstellingen.

 

Een keer een training krijgen over het gebruik van Office365 is zinvol. Zinvoller is het echter om tot een werkelijke adoptie van Office365 te komen. Dat kan niet in een enkele training. Daarvoor is een langer traject nodig. In verschillende korte bijeenkomsten verspreid over langere tijd worden de onderdelen die bij jullie organisatie passen behandeld. Steeds door er zelf mee aan het werk te gaan.

Op deze wijze kom je stap voor stap tot een werkelijke implementatie van de nieuwe cloud-techniek in de dagelijkse manier van werken. Alleen dan ga je uiteindelijk tijd- en kosten besparen.

 

 

 

QR- codes

QR-codes kom je tegenwoordig overal tegen. Een QR-code is een 2 dimensionale streepjescode die je kunt scannen met een telefoon of tablet, of met een handscanner. Wanneer je een QR-code scant krijg je meestal iets te zien dat op internet staat. Dat kan een website zijn, een filmpje, een document, een formulier etc.

 

Bijvoorbeeld in een kookboek. Als je een code bij een recept scant met je telefoon, krijg je ondersteunende informatie. Bijvoorbeeld een filmpje over het fileren van de vis. Naast het recept dat je kunt lezen, krijg je dus digitale informatie. Op dezelfde wijze kun je de QR-codes ook in het onderwijs gebruiken. Door het juist toepassen van QR-codes geef je leerlingen extra digitale informatie.

 

Hoe je ze eenvoudig kunt maken en welke verschillende toepassingen er zijn. Het is een eigentijdse wijze van het aanbieden van content. Maak gebruik van een vorm die leerlingen aanspreekt en die je in staat stelt het aanbod op maat aan te bieden. 

 

In een actieve workshop gaan we zelf QR-code materiaal maken"

QR- code kaarten

 

contact

check_blauw_final.png

Almere Nederland

 

Martijn de Winter | info@martijndewinter.nl | 06 5797 4640 | contact

keylessons